Het boek: Denk anders, leer meer bestaat net zoals de trainingen uit vier thema’s.
Bekijk hieronder per thema of dit voor jou van toepassing is

Mindset

‘Dit vak haal ik toch nooit’ ‘hier heb ik echt de hersens niet voor’ zulke uitspraken komen voort uit je overtuigingen. Bij dit thema behandelen we hoe onze overtuigingen ons kunnen tegenhouden of juist kunnen aanzetten om grootse dingen te bereiken. Niet op basis van ‘horen zeggen’, maar op basis van wetenschappelijke literatuur vertaalt naar echte situaties leer je hoe je jezelf kunt programmeren voor succes.

Contact

Modi

Het idee dat je niet productief bent? Kun je niet focussen? We gaan in op hoe we ons beter kunnen concentreren, zodat we niet afgeleid worden door alle prikkels om ons heen, maar ook hoe we nu echt goed kunnen ontspannen. De bewezen effecten van multitasken passeren de revue, maar ook van het wisselen tussen verschillende taken en welke kleine aanpassingen we kunnen maken voor grote verbeteringen.

Contact

Motivatie

Lukt het je niet om jezelf te motiveren voor dat ene saaie vak? Hier wordt het begrip motivatie ontleed. De ouderwetse kijk op motivatie wordt opnieuw tegen het licht gehouden met behulp van recent wetenschappelijke onderzoek. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen soort en hoeveelheid in motivatie. Je inventariseert je eigen motivatie door een gevalideerde motivatievragenlijst in te vullen (in het boek aanwezig). Daarna worden verschillende manieren geanalyseerd om positieve motivatie uit te breiden.

Contact

Modelleren

De beste voornemens, maar toch uitstelgedrag? Er wordt behandeld hoe het komt dat we vaak onze voornemens niet waar kunnen maken en hoe je jezelf kunt ‘tricken’ om wél tot actie te komen. We gaan in op hoe gewoontes in elkaar zitten. Hoe je slechte gewoontes kunt aanpassen en hoe je langdurige productieve gewoontes kunt ontwikkelen én kunt vasthouden

Contact